Livet rummer mange oplevelser, begivenheder og omstændigheder, som kan være svære at håndtere og rumme, men som er en betingelse for at eksistere. Sådan er det med dødsfald. Sjældent er døden ønsket eller velkommen, men den er et vilkår, for alle skal vi herfra på et tidspunkt. En begravelse er afslutningen på et langt og lykkeligt liv, og med hjælp fra venner, familie og professionelle, er det som oftest en smuk afsked. Birkerød Begravelsesforretning eller en anden bedemand er en god idé at få hjælp af, når du skal overskue det hele.

Hvad skal man gøre inden en begravelse, og hvad kan bedemanden hjælpe med?

Når man står i en situation, hvor man har mistet en, som man har kær, fylder sorgen meget. Det kan være svært at overskue noget som helst, når livet synes uretfærdigt og ulykkeligt. Det er vigtigt, at du sørger for at snakke med venner og familie, eller andre bekendte til den afdøde. Det kan hjælpe dig med at reflektere over, hvordan du ønsker at tage afsked. Der er nemlig muligheder for alt fra en bisættelse til en begravelse, og ceremonien kan være både stor og lille. Intet er forkert, alt kan være rigtigt.

Det er en god ide at du helt konkret:

  • Skaber kontakt til en bedemænd eller en begravelsforretning.
  • Tager stilling til hvilken type af ceremoni, du vil afholde.

Når du er klar over, hvilken type af ceremoni du vil afholde, så kan din bedemand hjælpe dig med meget af det praktiske arbejde. Hvilken kiste eller urne skal du have fat i? Skal der være en højtidelighed efter begravelsen? Hvilke blomster skal være i kirken, og hvilke blomster skal være på kisten? Alle de spørgsmål kan du få hjælp til at holde styr på, når du bliver hjulpet på vej af en bedemand. Det kan gøre det hele meget mere overskueligt for både dig og dine pårørende